İçeriğe geç

Tavını Ne Demek

Tavını almak ne demek?

iş vb. En uygun koşulları bulmak için

Tav olmak ne demek argo?

Kerh kelimesinin zıttı olan Tav kelimesi dilimize Arapçadan girmiştir. Kerh bir şeyi zorla, istemsizce ve iğrenerek yapmak anlamına gelirken, Tav tatmin, istek ve arzu anlamına gelir. Bu kelimeden türetilen Tav hem “inanmak” hem de “kabul etmek” anlamına gelir.

Tavı geçmek ne demek?

TAVI nedir? TAVI, transkateter aort kapak yerleştirme prosedürüdür. TAVI genellikle ciddi aort kapak darlığı olan hastalarda uygulanır. Daha önce, aort kapak cerrahisi açık bir prosedür olarak gerçekleştiriliyordu.

Tavına ne demek?

Bir işi optimize etmek için. “Adım at ve söyle.”

Tavlı ne demek TDK?

1. Tavlanmış, nem ve ısı verilmiş ve işlenebilir duruma getirilmiş: “Tavlanmış kağıt.” “Tavlanmış tütün.” “Tavlanmış toprak.” 2. argo. (Hayvan için) Yağ, yağ: Evet, dişi ılıman geyik (namıdiğer Gündüz).

Argoda tatava ne demek?

Tatava, özellikle gençler arasında çokça kullanılan bir argo kelimedir. Hiçbir geçerliliği ve doğruluğu olmayan saçma sapan kelimelere Tatava denir.

Tav ederim ne demek?

[1] İşlenen bir nesneyi sertleştirmek için gerekli ısıyı veya nemi uygulamak. [2] Bozuk ve kolay kazanç umuduyla hile yapmak.

Tavım nedir?

Takvim, zamanın yüzyıllar, yıllar, aylar, haftalar ve günler gibi parçalara bölünerek düzenli bir düzende gösterildiği bir çizelgedir.

Traka ne demek argo?

Gaz kelebeği, bir denizciyi halatla direğe çekmek ve donanımda onarım veya bakım yapmak için kullanılır. Oturak, oturak tahtasının altından geçen ve göğüs hizasında birleşen güçlü iplerle birbirine bağlanmış düz bir tahtadan oluşurdu.

Tavr nedir tıpta?

TAVI, aynı zamanda TAVR (transkateter aort kapak replasmanı) olarak da adlandırılan, hayatınıza daha hızlı dönmenize yardımcı olabilecek yeni bir aort darlığı tedavisidir.

Toprağın tavı ne demek?

Amerika Toprak Bilimi Derneği (1979), toprak sıcaklığını “toprağın ekim kolaylığı, tohum yatağı olarak uygunluğu (veya elverişliliği) ve sürgün çıkışına ve kök penetrasyonuna direnci (veya engellenmesi) ile ilgili fiziksel durumu” olarak tanımlamayı uygun bulmuştur.

Tavi kim yapar?

Kateter laboratuvarında TAVI uygulaması; Girişimsel kardiyoloji, kalp damar cerrahisi, ekokardiyografi ve anesteziyoloji ekipleri tarafından ortaklaşa gerçekleştirilmektedir.

Tavdi ne demek?

Tevdi kelimesi; bir şeyi vermek, teslim etmek veya o şeye veda etmek anlamlarında ifade edilmektedir. Arapça “ved” kelimesinden türemiş olup tevdi şeklini almış ve “veda etmek” anlamında ifade edilmektedir.

Tavsir ne demek TDK?

Kelime Anlamı: Açıklama kelimesi, bir nesnenin, olayın veya fikrin sözlü veya yazılı olarak ayrıntılı bir açıklaması ve betimlemesi anlamına gelir. Kökeni: “Tasvir” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “تَصْوِير” (taswir) kelimesi tanımlamak veya tasvir etmek anlamına gelir.

Tuva ismi ne demek?

Tuva – Özerk bir ülke ve Türklerin yaşadığı Rusya’daki bir yer. Tuva Vadisi Tuva “övülmüş” anlamına gelir ve Arap coğrafyasında kutsal bir vadinin adıdır. Övülen, övülen, övülen bir şey.

Tavir almak ne demek?

ÖĞE TANIMI: (Birine) karşı tavır almak. Mesafesini korumak, mesafeli durmak.

Tekte almak ne demek?

Eylem. [1] bir şeye tek başına sahip olmak, onu tekeline almak.

T ye almak ne demek?

birisiyle alay etmek, eğlenmek, birisiyle dalga geçmek.

Tekavut ne anlama gelir?

Dilimize Arapçadan giren Tekaüt kelimesi ku’üd kelimesinden türemiştir. Ku’ud oturmak, soluk almak, dinlenmek anlamına gelirken, Takaüt kelimesi çekilmek anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort