İçeriğe geç

Özel Sektör Maaş Bordrosu Nasıl Alınır

Özel sektör maaş bordrosuna nasıl bakılır?

Hem özel hem de kamu çalışanları maaş bordrolarını e-devlet sistemi üzerinden alabilirler. Bunun için e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra “Kurumlar” bölümüne tıklayıp Maliye ve Hazine Bakanlığı’nı seçin. Açılan ekranda bordro işlemleri görüntülenebilir.

Özel sektör maaş bordrosu vermek zorunda mı?

Bu kanuna göre, “İşverenler, kendilerine ödenen aylık ücretlerin hesabını tutmakla yükümlüdürler.” Gelir Vergisi Kanunu’na göre, vergiye tabi hizmet personeline vergiden muaf ücretler ve diğer ücretlere dayalı ödemeler hesaba katılmaz.

Özel sektör maaş bordrosu ne zaman çıkar?

Maaşları KBS üzerinden hesaplanan genel ve özel bütçeli kuruluşlarda çalışanların bordroları her ayın 14’ü sabahından itibaren E-Bordro uygulaması üzerinden alınabilmektedir. Önceki aylara ait bordrolar ise istenildiği zaman talep edilebilmektedir.

Maaş bordrosu nasıl alınır 4A?

4A Maaş bordrosu nasıl alabilirim? e-Devlet hesabınıza giriş yapın. Arama çubuğuna “Maliye Bakanlığı e-Bordro Servisi” yazın. “e-Bordro” da yazabilirsiniz. Açılan ekranda istediğiniz dönemi seçip maaş bordronuza ulaşabilirsiniz.

Özelde çalışan maaş bordrosu nasıl alınır?

Özel sektör maaş bordrosu nereden alınır? Özel sektörde çalışan kişiler, çalıştıkları kurumun insan kaynakları departmanına başvurarak maaş bordrosu talebinde bulunabilirler. Kamu görevlileri maaş bordrosu taleplerini sorgulamak için e-devlet kullanabilirler.

Özel sektör gelir belgesi nasıl alınır?

Yukarıda belirtildiği gibi, özel sektörde çalışanlar maaş bordrolarını işverenlerinden, kamu sektöründe çalışanlar ise maaş bordrolarını e-devlet üzerinden alabilirler. Ayrıca vergi dairesinden gelir vergisi beyannamesi alınabilir. Ayrıca bankalardan vadeli mevduat ve kira geliri gibi gelir kaynaklarının belgelerini alabilirler.

İşyeri maaş bordrosu vermiyor ne yapmalıyım?

Yapmanız gereken şey, bir kopyasını almadığınız maaş bordrolarını asla imzalamamaktır. İşverenin bu davranışını, iş yerinizin bağlı olduğu çalışanlardan gelen şikayetleri alan Türkiye İş Kurumu Müdürlüğü’ne şikayet edebilirsiniz.

İşveren bordro vermezse ne olur?

İş Kanunu’nun 102. maddesinde belirtildiği üzere, işçiye ücret bordrosu verilmemesi veya verilmemesi durumunda idari para cezası uygulanır.

Maaş bordrosu vermeyen işveren nereye şikayet edilir?

Başvurular/şikayetler yazılı olarak, yani başvuru yoluyla, çalışanın çalıştığı işyerinin bağlı olduğu il/merkez sosyal güvenlik müdürlüğüne yapılmalıdır. Sözlü başvurular dikkate alınmayacaktır. Şikayet başvurusu elden yapılabilir veya taahhütlü posta yoluyla gönderilebilir.

Maaş bordrosu yoksa ne olur?

İşveren SGK’ya kayıt belgelerini teslim ederken bordroların 5510 sayılı Kanuna uygun olarak imzalanması zorunludur (makbuz karşılığında veya banka aracılığıyla yapılan ödemeler hariç, imza zorunludur). Aksi takdirde bordrolar geçersiz sayılabilir ve asgari ücretin yarısı oranında ceza kesilebilir.

Brüt maaşımı nasıl öğrenirim?

Brüt ücret kesinti oranları maaş bordrolarına dahildir. Memurlar maaş bordrolarını işverenlerinden veya e-devlet üzerinden alabilirler. Özel sektörde çalışan çalışanlar maaş bordrolarını şirketlerinin muhasebe veya insan kaynakları departmanından talep edebilirler.

Maaş bordrosu SGK’dan alınabilir mi?

Maaş bordronuzda brüt ve net maaşınızı, ödediğiniz sigorta primlerini ve kesintileri görebilirsiniz. Özel kuruluşlarda ve bazı kamu kuruluşlarında sözleşmeli olarak çalışan 4C sigortalıları, e-devlet uygulaması üzerinden maaş bordrolarını görüntüleyememektedir.

E-devletten özel sektör maaş bordrosu nasıl alınır?

T.C. e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapabilirsiniz. “Hizmetler” bölümünde “Hazine ve Maliye Bakanlığı E-Bordro Servisi” seçilir. Bu ekranda sisteme giriş yapan kişinin e-bordrosu görüntülenir.

Maaş bordrosu nasıl talep edilir?

Kamu kuruluşlarının memurları ve çalışanları, her ay devletten düzenli olarak aldıkları maaşların bordrolarını Maliye Bakanlığı’nın finans kuruluşlarından talep edebilirler. Özel bir şirkette çalışan kişiler de düzenli aylık maaşlarının bordrolarını iş yerlerinden alabilirler.

Maaş bordrosu yoksa nasıl alınır?

Gelir durumu belgesi e-devlet üzerinden kolaylıkla talep edilebilir. Bunun için; e-devlete giriş yaptıktan sonra ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ ekranında ‘Kurumlar’ bölümüne giriş yapıp üst tarafta bulunan ‘Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti’ kutucuğuna tıklayarak gelir durumunuzu ayrıntılı olarak açıklayan belgeyi alabilirsiniz.

Brüt maaşımı nasıl öğrenirim?

Brüt ücret kesinti oranları maaş bordrolarına dahildir. Memurlar maaş bordrolarını işverenlerinden veya e-devlet üzerinden alabilirler. Özel sektörde çalışan çalışanlar maaş bordrolarını şirketlerinin muhasebe veya insan kaynakları departmanından talep edebilirler.

Maaş bordrosunda brüt maaş nerede yazar?

Kişinin aylık brüt ücreti en üst kutunun sağ alt sırasındadır. Maaş bordrosundaki kişinin brüt günlük ücreti 105,14’tür. Yani 105,14×31=3.259,34. Bu sayı aynı zamanda en üst kutunun sağından en alt sıradadır. Bir kişinin aylık kazancı 3 maddede kaydedilir: “kazançlar”, “ek kazançlar”, “refah yardımı”.

Kep maaş bordrosu nasıl öğrenilir?

Aylık Maaş Bildirimlerinin Kontrol Edilmesi KEP HR uygulamasında veriler (PDF veya Excel) girildikten sonra, oluşturulan maaş bordroları PDF önizleme ekranında kontrol edilir.

Maaş bordrosunda özel kesinti nedir?

Özel indirimler: İcra indirimleri, özel sigortalar, nakit açıkları ve kaybolan ürünler, trafik cezaları, mal hasarı, fesih tazminatı gibi özel durumlar için de indirim yapılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort