İçeriğe geç

Türk Gençliğinin Birinci Vazifesi Nedir

Atatürk’ün Türk gençliğinden istediği nedir?

Türk gençliğinin ulaşmak istediği bir ideal vardır: Mutlu bir Türkiye yaratmak ve çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak… Türk gençliğinin parçası mutluluk, bereket ve neşe elmasıdır. Evrendeki yeri yüksektir. Ama insan asla kendi içinde var olan gurur ve büyüklüğü göstermeye çalışmamalıdır.

Atatürk gençlere ne söyledi?

Gençler, cesaretimizi güçlendiren ve koruyan sizlersiniz. Alacağınız eğitim ve bilgelikle, insanlığın ve medeniyetin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli örneği olacaksınız. Yükselen yeni nesil, sizler geleceksiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu inşa edecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.

Gençliğe hitabede anlatılmak istenen nedir?

Gençliğe hitapta, ‘istiklal’ ve ‘cumhuriyet’ kavramları esas olarak ön plana çıkarılmakta, milletimizin bağımsızlık ve iradesinin her şeyin üstünde olduğu genç kuşaklara aşılanmak istenmektedir.

Atatürk gençliği nasıl ifade eder?

Atatürk’e göre gençler, ulusal bilinç ve çağdaş kültürle yetiştirilmelidir. Özellikle gençlerin güçlü ve olumlu bir karaktere sahip olması önemlidir. Atatürk’e göre gençler, aldıkları eğitim ve kültürle insan erdeminin, vatan sevgisinin ve düşünce özgürlüğünün en değerli sembolü haline gelirler.

Mustafa Kemal’in Türk gençliğine gösterdiği hedefler nelerdir?

“Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

Gençliğin ataya cevabı nedir?

Ey BÜYÜK BABA! Varlığımızın en kutsal temelleri olan Türk bağımsızlığının ve Türk Cumhuriyeti’nin ebedi bekçileriyiz. Bu karar, sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir. Gelecekte hiçbir güç bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Tüm hızımızı sizden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmeyen insan ateşinden alıyoruz.

Atatürk’ün meşhur sözü nedir?

Atatürk’ün Atasözleri: “Ben Türk’üm” diyene ne mutlu. Benim naçiz bedenim bir gün toza dönüşecek, ama Türkiye Cumhuriyeti sonsuza dek yaşayacak, ama ben onlara hizmet etmeyi öğretemedim. Yurtta barış, dünyada barış…•8 Mart 2022

Atatürk gençlere ne armağan etti?

Atatürk, gençlere bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı gün olan 19 Mayıs’ı verdi. Onun için gençler bu milletin geleceği ve umuduydu. Gençlere bağımsızlığı koruma görevini verdi.

Atatürk nasıl bir öğrenciydi?

Askeri eğitime olan büyük ilgisinin yanı sıra, matematiğe, edebiyata ve belagat sanatına da meraklı ve yatkındı. Ülke ve millet meselelerine ilgi duyması ve düşüncelerini cesurca dile getirmekten çekinmemesi nedeniyle Harp Okulu ve Harp Akademisi’nde entelektüel ve devrimci bir subay olarak tanınıyordu.

Ey Türk Gençliği Birinci Vazife Nedir?

Merhaba Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyetini sonsuza kadar korumak ve savunmaktır. Varlığının ve geleceğinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir.

Türk gençliği nasıl yazılır?

*SESLER BÜYÜK HARFLERLE BAŞLAR: Merhaba Türk gençliği, canım annem, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne.

Atatürk gençliğe hitabeyi neden yazmıştır?

Mustafa Kemal bu konuşmasıyla Türk milletinin geleceği olan gençlere, geçmişin sıkıntılarının tekrarlanmaması için önemli öğütlerde bulunmuştur. Osmanlı İmparatorluğu’nun I. Dünya Savaşı’nda yenilmesiyle ortaya çıkan karanlık manzarayı anlatarak başlar.

Atatürk gençler için ne dedi?

Büyük önder Atatürk’ün gençlere olan güveni: “Gençler! Cesaretimizi güçlendirecek ve koruyacak olan sizsiniz. Ey yükselen yeni nesil, siz geleceksiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.”

Atatürk Türk gençliğinden ne istemiştir?

Büyüme döneminin iç içe geçtiği çok değerli bir dönemdir. Atatürk de gençliğin yetiştiği bu döneme büyük önem vermiş ve Türk gençliğinin mesleklerinde iyi yetiştirilmesini, bu dönemde Cumhuriyeti yaşatacak bir ruha sahip olmasını istemiştir.

Gençlik kavramı nedir?

Ergenlik, 15-24 yaşları arasında gerçekleşen biyolojik, psikolojik, bilişsel ve sosyolojik bir gelişim sürecidir. Bebeklik ve çocukluk dönemlerinin devamı olan ergenlik, aynı zamanda bu dönemlerde gelişen yapının olgunlaşma sürecidir.

Atatürk Türklüğü nasıl tanımlar?

Atatürkçü görüşe göre, Türk milleti 1924 anayasasında tanımlanmıştır. Bu tanımda ırk ve din reddedilmiştir. Bu tanımda: “Türkiye halkı, din veya ırka bakılmaksızın vatandaşlıklarından dolayı Türk olarak adlandırılır.” denmektedir.

Atatürk ne olmak istemiştir?

V. SELANİK ASKERİ KUTUPASI: Çocukluğundan beri askerliğe büyük ilgisi olan Mustafa, asker olmak istiyordu.

Gençliğe Hitabe Neden Yazıldı?

Osmanlı Devleti’nin I. Dünya Savaşı’nda yenilgiye uğramasıyla ortaya çıkan karanlık manzarayı anlatarak başlıyor. Bu ağır şartlar altında bile Türk gençliğinin görevinin Türk bağımsızlığını ve cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve savunmak olduğunu anlatıyor.

Atatürk’ün gençliğe hitabesi hangi türe örnektir?

“Gençliğe Hitap”, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yazılmış, bu zaferden sonra kurulan genç Türkiye Cumhuriyeti’nin savunulması ve korunmasının, gençlerin şahsında tüm Türk milletine emanet edildiği tarihi ve edebi bir metindir. Aslında bu metin, Atatürk’ün gelecek nesillere vasiyeti olarak kabul edilebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Uzunboylu Escort