İçeriğe geç

Üzüme Hangi Ilaç Ne Zaman Atılır

Üzümlere şu an ne ilaç atmalı?

Yaşla birlikte yapraklar donuklaşır ve kalınlaşır ve zamanla içe doğru kıvrılmaya başlar. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanan ilaçlar bağlardaki külleme hastalığına karşı kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoksistrobin, prokinazid, kresoksim-metil, metrafenon, dinokap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz.

Üzüm salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?

Fenolojiye göre ilaçlama yapılırken; birinci ilaçlama tomurcukların çiçeklenme döneminde, ikinci ilaçlama tanelerin saçılma büyüklüğüne ulaştığı meyve döneminde, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.

Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?

Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.

Üzüm asmasına bordo bulamacı ne zaman atılır?

Özellikle meyve ağaçlarına sonbaharda (yaprakların 3/4’ü veya tamamı döküldüğünde %2’lik doz) ve ilkbaharda (gözler uyanmadan 1 hafta önce %1-1,5’luk doz) Burgonya bulamacı uygulandığında, ertesi yıl ortaya çıkabilecek birçok hastalığa karşı etkili ve ekonomiktir. Mücadele ilacıdır.

Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?

GÜNEŞ ZAMANI: Asma güneşi seven bir bitki olduğundan, üzümler büyüme mevsimi boyunca 1300 saat açıldığında olgunlaşabilir.

Üzüme ilk ilaç ne zaman atılır?

Bağların ilaçlanması ilkbaharın son aylarında yapılmalıdır.

Bağlarda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?

Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Ürünün etki süresi dikkate alınarak (10-15 günlük aralıklarla) yapılmalıdır.

Bağa külleme ilacı ne zaman atılır?

Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.

Asmaya böcek ilacı ne zaman atılır?

İlk ilaçlama, asma budamasından sonra, tomurcuklar uyanmadan önce %2-4’lük karışımla yapılmalıdır. İkinci ilaçlama, tomurcuklar uyandığında ve sürgünler 2-3 cm boyuna geldiğinde %1’lik karışımla yapılmalıdır.

En iyi külleme ilacı hangisi?

Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.

Kükürt üzümde ne işe yarar?

Sebzelerde kök gelişimini ve tohum üretimini destekleyen kükürt, bitkilerin güçlü ve soğuğa dayanıklı olmasını sağlar.

Gülleci bulamacı üzüme ne zaman atılır?

Gülleci bulamacı ne zaman kullanılmalıdır? Dozajı nedir? Gülleci bulamacının uygulanma zamanı, Aralık ayında yapraklarını döken meyve ağaçlarına uygulama ile başlayabilir. Bu ay başlarsanız, ağaçlarınızın hastalıklar, zararlılar ve bazen don hasarlarıyla mücadelede etkili olacaktır.

Üzüm bağı için hangi ilaç kullanılır?

BAĞ (ÜZÜM) Zararlı organizmaEtkin maddeSon ilaçlama ile hasat arasındaki süre İki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae)110 g/l Etoksazol7 GÜNİki noktalı kırmızı örümcek (Tetranychus urticae)500 g/l Klofentezin56 gün Bağ örümceği (Phomopsis viticola)50% Captan28 gün12 satır daha

Ağaç gövdesine hangi kireç sürülür?

Özkan Kireç Tozu Kireç güçlü dezenfektan özelliğine sahiptir. Kümesler ve hayvan barınakları gibi alanlarda hayvanları hastalıklardan korumak ve hijyen sağlamak için kullanılır. Seyreltilerek ağaç gövdelerine uygulandığında ağaçları zararlılardan ve böceklerden korur.

1 kg bordo bulamacı kaç litre suya konur?

Örneğin %1 kırmızı şarap çamuru için; CLARE PUDİNGİNİ KENDİNİZ YAPIYORSANIZ; 1 kg LEARSTONE + 0,5 kg sönmemiş kireç veya 100 lt suya 1 kg sönmemiş kireç.

En iyi külleme ilacı hangisi?

Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.

Asmaya mantar ilacı ne zaman atılır?

Kesim gözler uyanmadan hemen önce yapılmalıdır.

Külleme ilacı ne zaman yapılır?

Hastalıkla mücadelede kültürel önlemlerin yanı sıra ilaç kontrolü de gereklidir. Hastalığın ilk kez bir yıl önce ortaya çıktığı bahçelerde, ekim döneminde (nisan ortasından itibaren) uygun bitki koruma ürünleriyle (PPP) önleyici ilaçlama yapılması önerilir.

Topas üzüm ilacı ne zaman kullanılır?

Bağda ilaçlama her zamanki gibi ilk yapraklar geliştiğinde veya sürgünler 20-30 cm uzunluğa ulaştığında, yani çiçeklenmeden önce başlar. Bu, hastalık baskısının çok fazla artmasını önler. Sezon boyunca 4-5 uygulama önerilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort